Επιλεγμενη Ανακοινωση

Δανειστικό Τμήμα για τις εφαρμοσμένες τέχνες.

ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

«Η Εθνική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο της μετεγκατάστασής της στο ΚΠΙΣΝ, δημιουργεί Δανειστικό Τμήμα, μία νέα υπηρεσία που θα προσφέρει ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση και στην ψυχαγωγία σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Η λειτουργία του Τμήματος αυτού σε μία Εθνική Βιβλιοθήκη αποτελεί ένα καινοτόμο εγχείρημα σε διεθνές επίπεδο και η ανάπτυξη των συλλογών του απαιτεί ειδικούς τρόπους επιλογής, οργάνωσης και διάθεσής τους.»
Πηγή: https://transition.nlg.gr/xekinise-dimiourgia-danistikou-tmimatos/

Για την εξυπηρέτηση των σκοπών της παραπάνω προσπάθειας συστάθηκε ειδική Ομάδα Ανάπτυξης Συλλογής. Ειδικότερα, τη συγκρότηση του βιβλιογραφικού τομέα των εφαρμοσμένων τεχνών –περιλαμβάνοντας ιδιαίτερες θεματικές για την τυπογραφία, τη γραφιστική κ.ά.– ανέλαβε ο εκπρόσωπος του Αρχείου Οπτικής Επικοινωνίας Ελλάδας, Δημήτρης Λεγάκης.

Οταν το Δανειστικό Τμήμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης ανοίξει τις πύλες του, το 2018, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν ανάμεσα σε 30.000 τίτλους βιβλίων τα οποία στην πλειοψηφία τους θα διατίθενται για δανεισμό. Ανάμεσα τους θα υπάρχουν 500 βιβλία οπτικής επικοινωνίας. Οι εκδόσεις θα προέρχονται τόσο από την ελληνική όσο και από τη διεθνή βιβλιοπαραγωγή και θα αφορούν κυρίως την περίοδο των δύο τελευταίων δεκαετιών.

Περισσότερες πληροφορίες:
https://transition.nlg.gr/dimiourgia-danistikou-tmimatos/
https://www.facebook.com/NLGreece/


ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ακολουθούν στατιστικά στοιχεία για την ποσότητα των λημμάτων που περιλαμβάνονται στο εκδοτικό αρχείο.

2017 ΒΙΒΛΙΑ 2162
  ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ 4717
  ΑΡΘΡΑ 571
  ΒΙΝΤΕΟ 105
  ΣΥΝΟΛΟ 7555
2016 ΒΙΒΛΙΑ 2094
  ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ 4653
  ΑΡΘΡΑ 546
  ΒΙΝΤΕΟ 104
  ΣΥΝΟΛΟ 7397
2015 ΒΙΒΛΙΑ 2017
  ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ 4591
  ΑΡΘΡΑ 527
  ΒΙΝΤΕΟ 93
  ΣΥΝΟΛΟ 7228

Περισσότερα στοιχεία στο βιβλίο: Για ένα εκδοτικό αρχείο... – σ. 27–34 (κεφ. 2.8).

WelcomeΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΟ

Κατά την είσοδό σας, αποδέχεστε τα cookies του ιστότοπου www.archivesofdesign.gr, τα οποία βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του.
Περισσότερα για τα cookies που χρησιμοποιούνται.