Quantcast

Επιλεγμενη Ανακοινωση

Δανειστικό Τμήμα για τις εφαρμοσμένες τέχνες.

ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

«Η Εθνική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο της μετεγκατάστασής της στο ΚΠΙΣΝ, δημιουργεί Δανειστικό Τμήμα, μία νέα υπηρεσία που θα προσφέρει ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση και στην ψυχαγωγία σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Η λειτουργία του Τμήματος αυτού σε μία Εθνική Βιβλιοθήκη αποτελεί ένα καινοτόμο εγχείρημα σε διεθνές επίπεδο και η ανάπτυξη των συλλογών του απαιτεί ειδικούς τρόπους επιλογής, οργάνωσης και διάθεσής τους.»
Πηγή: https://transition.nlg.gr/xekinise-dimiourgia-danistikou-tmimatos/

Για την εξυπηρέτηση των σκοπών της παραπάνω προσπάθειας συστάθηκε ειδική Ομάδα Ανάπτυξης Συλλογής. Ειδικότερα, τη συγκρότηση του βιβλιογραφικού τομέα των εφαρμοσμένων τεχνών –περιλαμβάνοντας ιδιαίτερες θεματικές για την τυπογραφία, τη γραφιστική κ.ά.– ανέλαβε ο εκπρόσωπος του Αρχείου Οπτικής Επικοινωνίας Ελλάδας, Δημήτρης Λεγάκης.

Οταν το Δανειστικό Τμήμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης ανοίξει τις πύλες του, το 2018, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν ανάμεσα σε 30.000 τίτλους βιβλίων τα οποία στην πλειοψηφία τους θα διατίθενται για δανεισμό. Ανάμεσα τους θα υπάρχουν 500 βιβλία οπτικής επικοινωνίας. Οι εκδόσεις θα προέρχονται τόσο από την ελληνική όσο και από τη διεθνή βιβλιοπαραγωγή και θα αφορούν κυρίως την περίοδο των δύο τελευταίων δεκαετιών.

Περισσότερες πληροφορίες:
https://transition.nlg.gr/dimiourgia-danistikou-tmimatos/


ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ακολουθούν στατιστικά στοιχεία για την ποσότητα των λημμάτων που περιλαμβάνονται στο εκδοτικό αρχείο.

ΒΙΒΛΙΑ 2.663
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ 5.212
ΑΡΘΡΑ 829
ΒΙΝΤΕΟ 173
ΣΥΝΟΛΟ 8.877

Περισσότερα στοιχεία στο βιβλίο: Για ένα εκδοτικό αρχείο... – σ. 27–34 (κεφ. 2.8).